Khamis, September 24, 2009

Majlis Penyampaian Derma Kepada Anak-Anak Yatim Kampong KulapisKetua Kampong Kulapis, Yang Mulia Awang Haji Timor bin Haji Limbang penyampaikan sekapur sirih kepada majlis yang hadir.

Majlis Penyampaian Derma Anak-anak yatim dan berbuka puasa Kampong Kulapis telah diadakan pada 25 Ramadhan 1430H/15 September 2009, jam 4.30 petang di Rumah Ketua Kampong Kulapis, Awang Haji Timor bin Haji Limbang. Tetamu Kehormat di majlis ini ialah Yang Mulia Awang Haji Haris bin Othman, Penolong Pegawai Daerah Brunei dan Muara, Negara Brunei Darussalam. Majlis penyampaian derma kepada anak-anak yatim di Kampung Kulapis adalah kali yang ketiga sejak Awang Haji Timor dilantik sebagai Ketua Kampong Kulapis. Beliau sangat menitikberatkan kesejahteraan anak-anak yatim, warga emas dan seluruh masyarakat Kampong Kulapis.
Penolong Pegawai Daerah Brunei dan Muara, Yang Mulia Awang Haji Haris bin Othman sedang memberi ucapan kepada anak-anak yatim dan para hadirin.
Senarai Anak-anak Yatim Kampong Kulapis.

Muhamad Izzuddin bin Rousali
Mohammad Jeehan bin Haji Roslan
Muhammad Jufeehan bin Haji Roslan
Muhammad Jefreehan bin Haji Roslan
Aireen Najwa bt RousaliNoorefeehan bt Haji Roslan
Amal Haziqah bt Haji Jamil @ Farhah
Darratun Nabihah bt Haji Jamil @ Ezzatul `
Athiyyah bt Haji Jamil @ Alawiyah


Galleri Penyampaian Derma
kepada anak-anak yatim
Dalam majlis ini ramai yang turut menderma kepada anak-anak yatim seperti Awang Haji Zainal bin Haji Safar, Awang Haji Mohammad Ahmad bin Bohari, Haji Isa bin Haji Kahar dan ramai lagi dermawan-dermawan yang lain yang prihatin di Kampong Kulapis ini. Kira-kira seramai seratus orang telah menghadiri majlis ini termasuk warga emas Kampong Kulapis. Majlis ini telah disempurnakan dengan `majlis tahlil dan doa arwah’ yang pimpin oleh Imam Masjid Kampung Katimahar, Awang Haji Isa bin Haji Saban.

Ketua Kampung, Awang Haji Timor mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan sekalung penghargaan dan setinggi-tinggi terima kasih kepada semua dermawan yang bermurah hati, Tetamu Kehormat Majlis, Imam Masjid Kampong Katimahar dan Ahli-ahli Jawatankuasa Majlis Perundingan Kampong Kulapis di atas sokongan dan kerjasama mereka, semoga Allah Subahanahu Wataala juga akan melimpahkan Rahmat serta Inayahnya kepada kita semua, Amin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan